Bloguri despre vinuri

Internet-ul a oferit ocazia pentru mii de specialisti si amatori in vin sa se afirme, insa putini din ei au cu adevarat ceva valoros a spune.
Pe Google sunt inregistrate mai mult de 5.050.000 de rezultate pentru cuvintele cheie “wine blogs”, este ceva incredibil. Pe unelele din ele chiar se gasesc comentarii despre vinurile si industria vinicola din Romania.
Blogurile ofera o informatie pasionala si nefiltrata. Putem afla informatii despre evelimente din intreaga lumea vinurilor mai repede decit oricare alta publicatie print si/sau media. Putem sa mentinem contactul cu zeci de bloguri despre vinuri prin intermediul Wine Blog Watch (wineblogwatch.arrr.net). Desi multe din blogurile despre vinuri vor avea o repetare monotona si care putin enerveaza de genul “vinurile pe care le-am degustat,” doar citeva din bloguri de vin sunt cu adevarat calitative si apreciatea. De aceea am sa va prezint pe scurt cele 7 bloguri de vin care au fost desemnate cele mai bune in anul 2007.

Blogul importatorului de vin – The Wine Importer

joedressner.com

Autorul blogului este Joe Dressner desigur american :) , dar importator de vinuri si anume specializat in producatorii mici, in special a vinurilor franceze cu recunoscutele denumiri ca “Bernard Baudry” si “Didier Barrouillet”. Cind nu calatoreste pentru afaceri el scrie pe blogul lui putin pretentious. Este corect si sincer cind vine vorba despre vinurile degustate de el. Tot el spune ca “vinul nu este un instrument a egomaniei (maniei pentru sine), a laudei si propriei promovare. Toti din cei mai mari degustatori pe care ii cunosc sunt capabili sa scufunde egoul personal si sa inteleaga ce zace in sticla.”

Blogul – Vinography

vinography.com

Autorul blogului este Alder Yarrow – un consultant in high-tech si amator de vinuri din San Francisco, probabil blogul sau este unul din cel mai popular si mai cu inteles la categoria “blog de vin”. Ca si multi alti blogeri el a fost obsedat de o a doua cariera. “In loc sa privesc televizorul eu blog-uiesc” el spune. ” Eu cred ca spunind informatii despre vinuri ajut sa mutam statutul vinului de la “high status” despre care stim doar pretul spre ceva mai real, mai corect”. La fel blogul lui contine si examinarile din restaurante, la fel are link-uri pentru diverse reviste si bloguri de specialitate.

Blogul lui Jamie Goode

wineanorak.com/blog.htm

Autorul blogului este Jamie Goode, un englez, care scrie pentru citeva reviste vestite de vinuri. Blogul sau ofera article excelente despre turismul vinicol, vinificatori si degustatii. El salveaza scrierile nerectificare si/sau ocazionale pentru blog in care reflecta atent viata de zi cu zi a unui specialist in vin.

Blogul - Dr. Vino’s Wine Blog

drvino.blogspot.com

Autorul blogului Dr. Vino, altfel spus Tyler Colman, este cu adevarat un doctor in stiinta— el si-a scris desertatia de doctor la Universitatea Northwestern despre economia politica a industrilor vinicole in Franta si Statele Unite. Dupa ce a predat stiinta politica pentru 2 ani, el si-a ales sa scrie despre vinuri si educatie. Pe blogul sau Dl. Colman explora inteligent intersectarea intre vin, politica si business.

Blogul – Veritas in Vino

alicefeiring.com

Autorul blogului este ziarista rubricii despre vinuri si calatorii din ziarul “Time Magazine” – Dna Alice Feiring. Ea foloseste blogul ei ca sa impartaseasca gindurile ei care se refera la biodinamica vinurilor. Ea scrie, “Eu ma uit dupa Leon Trotskys, Philip Roths, Chaucers si Edith Whartons din lumea vinurilor. Eu vreau ca vinurile mele sa spuna o poveste frumoasa, le vreau naturale dar el mai mult, le vreau ca pe niste prieteni adevarati, eu vreau ca vinurile sa vorbeasca adevarul chair si atunci cind noi nu suntem deacord.”

Blogul – VinoCibo.com

vinocibo.typepad.com

Autorul blogului este Craig Camp, un importator de vin Italian care recent sa mutat cu traiul din Italia in Oregon ca sa accepte slujba la Anne Amie Vineyards. El are unul dintre cele mai bine informate si documentate bloguri despre vinurile italiene. Blogul sau este plin cu caracteristicele producatorilor si fiselor de degustatii.

Blogul – Wine Tasting, Vineyards, din Franta

wineterroirs.com

Autorul blogului este este fotograful francez Bertrand Celce care calatoreste ruta vinului din tara sa si inregistreaza tot ceea ce vede – fotografii si texte stilcite in engleza despre “vignerons” (vinificatorii) pe care ii intilneste in calea sa. De exemplu, dl Celce o caracterizeaza pe Dna Junko Arai – o japoneza importatoare de vinuri care recent a inceput sa produca vinuri in Loire, descriind eforturile ei ca sa obtina statului de Vinuri cu Denumire de Origine Controlata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>